Behandeltechnieken

Ga naar de inhoud
Behandelingen

Behandeltechnieken


Diversified techniek

De manipulaties zijn er op gericht blokkades in een gewricht op te heffen. Er wordt een korte snelle beweging gemaakt in het "parafysiologisch gebied", wat resulteert in een opening van het gewricht. Dit kan gepaard gaan met een klein knakje.

Het doel is om abnormale bewegingspatronen of bewegingsbeperkingen te corrigeren en daardoor de zenuwfunctie te normaliseren.

Activator techniek
De activator is een apparaat dat een impuls geeft aan de wervelkolom of andere gewrichten. De impuls wordt met hoge snelheid en met precisie gegeven. De diepte en snelheid ervan kan worden ingesteld.

De activator is een hulpmiddel voor de chiropractor. Het wordt voornamelijk gebruikt als aanvulling naast de manipulatie en bij de behandeling van ouderen, kinderen en baby's.

Sacraal-occipitale techniek
Het sacrum (heiligbeen) is de basis van de wervelkolom. De biomechanica, neurologie en fysiologie van het menselijk lichaam functioneert beter wanneer het bekken in balans is. Het heiligbeen heeft aan beide zijden een gewricht met het bekken(SI gewrichten).

De stand en beweeglijkheid van het bekken kan gecorrigeerd worden door middel van blokken (driehoekige kussentjes). Hierdoor kan de balans tussen sacrum/heiligbeen en occiput/achterhoofd, indien nodig, hersteld worden, zodat het zenuwstelsel de kans krijgt optimaal te functioneren.

Flexie-distractie volgens Cox
Deze techniek combineert 2 biomechanische modellen, axiale tractie en flexie, voor de behandeling van lage rugklachten.
De methode wordt vaak toegepast bij patiënten met lage rugpijn, ischias of een hernia.

De patiënt ligt hierbij op de buik en het onderste gedeelte van de tafel wordt op en neer bewogen. De chiropractor geeft met de hand een tegendruk op het gewenste niveau van de wervelkolom. Zo kan specifiek flexie-distractie worden toegepast.
Dit rekt de banden aan de achterzijde van de wervelkolom, vergroot de beweging tussen de facet gewrichtjes en de ruimte in het zenuwkanaal.

Thompson drop techniek
Dit is een techniek waarbij speciale behandeltafels gebruikt worden, die de correcties ondersteunen en versterken.
De kussens van de tafel veren een korte afstand mee wanneer de correctie wordt uitgevoerd. De tafel absorbeert hierbij de kracht van de correctie.

Afhankelijk van de klacht, de oorzaak, leeftijd en de algehele gezondheid van de patiënt wordt voor een specifieke behandeltechniek gekozen. Daarnaast is het mogelijk dat u oefeningen, advies over een goede houding of voedingsrichtlijnen krijgt voorgeschreven. Het is niet ongebruikelijk, dat u na een behandeling een reactie krijgt. U kunt zich bijvoorbeeld moe of wat stijf voelen en de pijn kan zelfs de eerste paar dagen toenemen. Vaak is er meteen een verlichting te voelen.

Na de behandelingen is het verstandig rust te nemen. Ga nog even niet sporten, tillen of andere zware activiteiten uitvoeren. Individueel en klachtgericht advies krijgt u op de dag van de behandeling. Uw gezondheid en herstel is de kern van onze dienstverlening.

Terug naar de inhoud